(0517) 342 112 grunslach@degreiden.nl

Sinds november 2014 mag CBS de Grûnslach het predicaat ‘Gezonde School’ dragen. De school heeft het certificaat voor sociaal emotionele ontwikkeling (Welbevinden) behaald. De Grûnslach is een zogenaamde Kanjer school. Dit wil zeggen dat de Kanjertraining binnen de gehele school gegeven wordt en alle leerkrachten gecertificeerd zijn om deze lessen te geven. In februari 2018 is het deelcertificaat Welbevinden met drie jaar verlengd tot 2021.

Sinds juli 2016 is de Grûnslach ook gezonde school m.b.t. voeding. Er is een voedingsbeleid m.b.t. eten in de pauzes en ook doet de school mee aan diverse gezonde projecten, zoals EU schoolfruit, de week van de pauzehap en ‘Ik eet het beter’. Het beleid ten aanzien van gezonde voeding is hier te lezen.

Heeft u als ouders vragen vragen over (of hulp nodig rond) voedingsgewoonten, gewicht en gebit? U kunt dan kijken op de website van GGD Fryslân (https://www.ggdfryslan.nl). U vindt op deze site ook de contactgegevens. Eén keer per twee jaar nodigen wij een vertegenwoordiger van de GGD uit voor een ouderworkshop rond een gezondheidsthema.

Op vrijdagmiddag wordt er met de leerlingen van groep 5 tot en met 8 regelmatig gezond eten gemaakt.