(0517) 342 112 grunslach@degreiden.nl

Onze school is een zogenaamde Gezonde school. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. CBS De Grûnslach is een Gezonde school voor twee deelcertificaten: Welbevinden en Voeding. Op de website van De Gezonde school (www.gezondeschool.nl) kunt u meer informatie lezen over de aanpak.

In februari 2021 is het deelcertificaat Welbevinden met drie jaar verlengd tot 2024. In het beleidsstuk Welbevinden kunt u lezen hoe wij dit inhoud geven bij ons op school.

De Grûnslach is een zogenaamde Kanjer school. Dit wil zeggen dat de Kanjertraining binnen de gehele school gegeven wordt en alle leerkrachten gecertificeerd zijn om deze lessen te geven.

Sinds juli 2016 is de Grûnslach ook gezonde school voor het deelcertificaat voeding. Er is een voedingsbeleid met betrekking tot eten in de pauzes en ook doet de school mee aan diverse gezonde projecten, zoals EU schoolfruit, de week van de pauzehap en ‘Ik eet het beter’. Het beleid ten aanzien van voeding is vastgelegd in het document Voeding. Het deelcertificaat Voeding loopt tot oktober 2025.

Heeft u als ouders vragen vragen over (of hulp nodig rond) voedingsgewoonten, gewicht en gebit? U kunt dan kijken op de website van GGD Fryslân (https://www.ggdfryslan.nl). U vindt op deze site ook de contactgegevens. Eén keer per twee jaar nodigen wij een vertegenwoordiger van de GGD uit voor een ouderworkshop rond een gezondheidsthema.

Op vrijdagmiddag wordt er met de leerlingen van groep 5 tot en met 8 regelmatig gezond eten gemaakt.